Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбувся урочистий прийом з нагоди 70-ї річниці визволення Києва

05 листопада 2013 року
 листопада у Колонній залі КМДА відбувся урочистий прийом з нагоди 70-ої річниці визволення столиці від фашистських загарбників. На захід завітали учасники бойових дій, представники ветеранського активу міста, делегації з різних куточків України та країн колишнього Радянського Союзу.

Відзначити та висловити вдячність оборонцям і визволителям столиці завітали голова КМДА Олександр Попов, заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, заступник голови КМДА Віктор Корж.

«Сьогодні у залі багато гостей: до нас завітали делегації з 11 міст-героїв, які привезли найкращі побажання від своїх земляків, та делегації з різних міст України. День визволення Києва – це визначна дата не тільки для киян, адже столицю України обороняли і звільняли люди різних національностей. Ми завжди будемо пам’ятати це, тому сьогодні хочемо подякувати усім братнім народам, що допомогли здолати ворога», – звернувся з вітальним словом до почесних гостей голова КМДА Олександр Попов.

Очільник міської держадміністрації побажав ветеранам міцного здоров’я та сімейного затишку.

Загалом на урочистому прийомі були присутні близько 300 ветеранів, члени делегацій Москви, Санкт-Петербургу, Тули, Мурманську, а також представники із усіх куточків України. Ветеранів нагородили пам’ятними знаками «70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників», вітальними листами, подарунками. Для почесних гостей грав Національний президентський оркестр.

«Перемога далася нам великою ціною. Сотні тисяч українців поклали свої життя у боротьбі за Київ. Утім, саме бій на Дніпрі остаточно зламав оборону фашистських загарбників та розпочав переможну ходу нашої армії. Тисячі найкращих слів забракне, щоб висловити подяку всім тим, хто до останнього подиху захищав нашу Батьківщину. Тим, хто мужньо пройшов усі тяготи війни, хто відбудовував країну з руїн. Ви справжні патріоти та гордість всієї України. Дорогі ветерани, дякуємо вам за перемогу та бажаємо міцного здоров’я і благополуччя», – зазначила Галина Герега.

На заході також розповіли про успішне завершення київського етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України!», у рамках якої відбувалися зустрічі з молодим поколінням, круглі столи та заходи, які нагадують про ратний подвиг оборонців міста.

Нагадаємо, що надання належної соціальної підтримки ветеранам Великої Вітчизняної війни є одним із завдань, визначених ініціативами Президента України. Заходи з нагоди відзначення 69-ої річниці визволення України та 70-ої річниці визволення Києва від фашистських загарбників тривають.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]