Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В. Прокопів очолив комісію, яка оцінить корупційні ризики у діяльності Київради

14 вересня 2017 року

В. Прокопів очолив комісію, яка оцінить корупційні ризики у діяльності Київради

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення провести оцінку корупційних ризиків у діяльності Київської міської ради.

Для цього депутати утворили спеціальну комісію. До її складу увійшли представники всіх депутатських фракцій. Очолив відповідну комісію заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Комісія має провести оцінку антикорупційних ризиків у діяльності Київради протягом трьох місяців, від моменту оприлюднення цього рішення.

“Це не формальне рішення, метою якого є виконання вимог законодавства України про запобігання корупції. Це один з перших і основних кроків у формуванні нової антикорупційної програми Київської міської ради. Ми, як органи місцевого самоврядування, маємо синхронно підтримувати державну політику направлену на боротьбу з корупцією”, - зазначив Володимир Прокопів. 

Також. Відповідно до рішення, комісія має підготувати Антикорупційну програму Київради та слідкувати за виконанням, після її прийняття. До Антикорупційної програми, серед іншого, має бути включена інформація про методи і способи оцінки корупційних ризиків, ідентифіковані корупційні ризики, корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, а також визначені рівні корупційних ризиків.  Передбачається, що відповідна програма сприятиме запобіганню корупції, збільшенню довіри громадян і бізнесу до влади. 

“Київська міська рада VIII скликання демонструє відкритість та прозорість у своїй роботі. Це відзначають авторитетні громадські організації, тому ми безперечно зацікавлені напрацювати якісний документ у відповідності з усіма вимогами антикорупційного законодавства”, - наголосив Володимир Прокопів.

Створення комісії, яка проводитиме оцінку корупційних ризиків у діяльності Київради підтримали 102 депутати. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]