Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Ситуація із захворюваністю школярів Києва на ГРВІ контрольована, причин переводити заклади освіти в онлайн-режим немає

24 січня 2024 року, 13:15

Ситуація із захворюваністю школярів Києва на ГРВІ контрольована, і причин переводити школи в онлайн-режим немає. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«За останній тиждень виявлено 3 216 випадків захворювання на ГРВІ серед школярів, що трохи менше 2% від тієї кількості учнів, які навчаються офлайн. Це точно не критичні показники, і ситуація контрольована. Наразі загальний показник захворюваності на 46,6% нижче епідемічного порогу, різкого зростання не спостерігається. Сезонне захворювання в дітей здебільшого проходить у легкій формі», – зауважив він.

Крім того, Валентин Мондриївський нагадав про важливість дотримуватися елементарних рекомендацій, що допоможуть вберегтися від поширення інфекційних захворювань.

Основні рекомендації:

  1. Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%. Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.
  2. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ та тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 м.
  3. Термічно обробляйте продукти.
  4. Провітрюйте та зволожуйте приміщення, в якому перебуваєте.
  5. Захворів – сиди вдома. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.
  6. При проявах симптомів захворювання – повідомте свого сімейного лікаря. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність.

«Будьте уважними до свого здоров’я та своїх дітей. Пояснюйте їм, чому важливо дотримуватися правил гігієни та безпеки. Якщо є ознаки захворювання у дитини – не ведіть її в школу чи дитячий садок. Піклуйтеся про себе та не наражайте на небезпеку інших людей!» – зауважив заступник голови КМДА.

Валентин Мондриївський також підкреслив, що у столиці відстежують ситуацію із ГРВІ, і в разі проходження епідемічного порогу прийматимуть рішення щодо карантинних заходів залежно від ситуації – в окремих школах, районах чи в місті загалом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]