Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми фінансуємо програми з енергоефективності, аби зменшити суми в платіжках киян»

10 лютого 2017 року, 20:32

Міська влада запроваджує і фінансує програми з енергоефективності, аби знизити фінансове навантаження на киян і створити умови для зменшення рівня споживання енергоресурсів. Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Електроенергія, тепло – це наші з вами гроші. На жаль, ті будинки, які були побудовані у радянські часи, не відповідають ключовим нормам енергоефективності. І ми робимо все можливе, аби люди сплачували якомога менше – встановлюємо лічильники тепла, здійснюємо заходи з термосанації, фінансуємо програму «70/30», коли місто на 70% фінансує роботи зі встановлення систем енергозбереження в будинках, а власникам залишається сплатити 30%», - зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що в тих будинках, де були проведені такі роботи, споживання теплової енергії зменшилося вдвічі.

«І, відповідно, вдвічі менше кияни там сплачують за тепло», - сказав мер столиці.

Віталій Кличко розповів, що у 2016-му році заходи з енергозбереження за системою «70/30» проведені у 62-ох київських будинках.

«Цього року у нас вже декілька сотень звернень від ОСББ, ЖЕКів в інших будинках, які хочуть скористатися програмою. І ми будемо коригувати міський бюджет, аби виділити більше коштів на запровадження заходів із енергоефективності», - зауважив мер Києва.

Міський голова вчергове нагадав, що міська влада не встановлює ціни на енергоносії.

«Ми відповідальні лише за ціни на утримання прибудинкових територій. І цей тариф не підвищувався», - підсумував Віталій Кличко.

Більше інформації про всі програми з енергоефективності, які запроваджує і фінансує міська влада, можна дізнатися на сайті КМДА. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]