Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на конференції Асоціації міст України: «Децентралізація має бути реальною, щоб люди на місцях відчували результати»

09 грудня 2016 року, 16:12


В Україні має відбутися реальна децентралізація, аби громади мали достатньо повноважень і ресурсів, щоб вирішувати проблеми людей на місцях. Про це заявив мер Києва, Голова Асоціації міст України Віталій Кличко в кулуарах конференції Асоціації міст України.

«Зрозуміло, що збільшення надходжень місцевих бюджетів завдяки фіскальній децентралізації дозволить керівникам міст, селищ ремонтувати дороги, поліпшувати благоустрій, ремонтувати об’єкти інфраструктури та робити багато інших важливих справ на благо громад. Тому така децентралізація має бути реальною, щоб люди на місцях відчували результати», – наголосив Віталій Кличко.

На конференції представники Асоціації міст України ознайомилися з річним звітом про діяльність Асоціації і обговорили плани на наступний рік. Участь у конференції Асоціації міст України також взяли прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем’єр Геннадій Зубко, народні депутати України.

Мер зауважив, що в рамках роботи Асоціації міські голови обговорюють важливі питання, які стосуються самоврядування, які актуальні для кожного міста і селища. «Зміни починаються з місцевих громад. Об’єднавши наші зусилля, ми можемо вирішити багато питань», – підкреслив Віталій Кличко. 

Він також наголосив на необхідності співпраці з народними депутатами, обраними за мажоритарними округами. «У кожного депутата має бути чітка позиція щодо децентралізації, підтримки законів, які дають можливість місцевим громадам розвиватися і отримувати необхідні гроші та розпоряджатися ними», – зазначив голова Асоціації міст України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]