Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на Саміті мерів європейських міст закликав посилити допомогу Україні

04 травня 2024 року, 13:43

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко на Саміті мерів європейських міст у Парижі закликав посилити допомогу Україні. Насамперед військову.

«На Саміті мерів європейських міст наголосив, що допомога партнерів, насамперед військова – життєво важлива для України. І потрібно посилювати зусилля, зважаючи на критичну ситуацію на фронті, де українські бійці бʼються не тільки за незалежність України. Насправді триває боротьба за мир і стабільність в Європі, за майбутнє європейської демократії. Про це треба памʼятати щодня! І розуміти, що перемога України зупинить небезпеку поширення авторитаризму росії на сусідні країни», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що перемога України буде також поразкою політичних сил у Європі, які прихильно ставляться до путінізму, підтримують антидемократичні ідеї. Бо ультраправий та ультралівий популізм, загрози демократичним принципам – серйозний виклик для ЄС напередодні виборів до Європарламенту.

«Зокрема, це обговорюють мери європейських міст на саміті в Парижі, приуроченому до Дня Європи. І всі підкреслюють, що роль міст у збереженні демократії сьогодні – ключова. Як і те, що надважливо для захисту демократії –допомогти Україні зупинити агресора», – підкреслив Віталій Кличко.

Цього року Саміт мерів європейських міст відбувається в Парижі і приурочений до Дня Європи. Спілкування та дискусії мерів зосереджені на викликах і можливостях, з якими стикаються європейські міста. Зокрема, напередодні виборів до Європарламенту та на тлі зростаючого ультраправого та ультралівого популізму. Відкритий діалог необхідний для зміцнення демократичних цінностей, партнерства та взаємопідтримки міст.

Участь у Саміті беруть мери, зокрема, Парижа, Копенгагена, Рейкʼявіка, Стамбула, Афін, Загреба, Тирани, Сараєва, представники міської влади інших європейських міст.

Мера української столиці на Саміт запросила пані мер Парижа Анн Ідальго під час свого минулого візиту до Києва наприкінці березня цього року. За час повномасштабної війни в Україні пані мер Парижа відвідувала Київ чотири рази.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]