Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив внутрішнім переселенцям ордери на квартири для тимчасового проживання

12 грудня 2023 року, 15:22

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив внутрішньо переміщеним особам ордери на нові квартири для тимчасового проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається переселенцям безкоштовно. Ордери отримали ще 20 родин. Це сім’ї з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

«Зокрема, це багатодітні сім’ї, родини, які виховують дітей з інвалідністю та де діти постраждали внаслідок воєнних дій. Також сім’ї, де мама сама виховує дітей та ті, в яких знищене або пошкоджене житло. Ви були змушені покинути свої домівки через війну, яку розв’язала росія. Попри всі складнощі, ви знайшли в собі сили розпочати все спочатку, жити та працювати в новому місті. І столиця сьогодні робить усе для того, щоб українці, які вимушено переїхали до Києва, жили комфортно та адаптувалися на новому місці. Київ забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням. Влаштовує дітей до шкіл та садочків. На сьогодні житла для тимчасового проживання потребують 1 257 родин внутрішньо переміщених осіб. І Київ вже закупив 113 квартир на загальну суму майже 230 мільйонів гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва. Розташоване житло в Шевченківському, Оболонському, Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Подільському, Святошинському та Солом’янському районах столиці», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення – з 24 лютого 2022 року – в Києві зареєструвалися близько 289 тисяч ВПО. Із них – майже 57 тисяч дітей. Найбільше внутрішніх переселенців проживають у Дарницькому районі – майже 46 тисяч, в Оболонському – більше 35 тисяч і у Святошинському – понад 33 тисячі. А з 2014 року у столиці свій прихисток знайшли майже 410 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, серед них понад 71 тисяча дітей. Майже 15 тисяч – людей з інвалідністю та близько 67 тисяч пенсіонерів.

Нагадаємо, цього року внутрішньо переміщеним особам вручили 111 ордерів на нові квартири для тимчасового проживання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]