Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав Київраду створити підприємство «Муніципальна охорона», яке охоронятиме комунальне майно

06 липня 2017 року, 19:01

 

Київрада повинна розглянути проект рішення про створення комунального підприємства «Муніципальна охорона». Про це під час доповіді з даного питання на сесії Київради заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми всі розуміємо, що майно територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій і закладів потребує захисту та постійної охорони. Із метою забезпечення ефективної охорони комунального майна столиці пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме, на конкурсних засадах, послуги охорони як суб’єктам комунальної власності, так і іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії», – наголосив Віталій Кличко.

Він додав, що виконавчим органом Київради (Київською міською державною адміністрацією) підготовлено проект рішення «Про утворення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради «Муніципальна охорона», яким передбачено затвердження Статуту.

Віталій Кличко наголосив, що підприємство забезпечуватиме належну охорону комунального майна територіальної громади Києва.

Водночас, додав мер Києва, «Муніципальна охорона» не може залучатися до забезпечення публічного порядку та безпеки, а виконуватиме виключно охоронні функції відповідно до одержаної ліцензії.

За словами Віталія Кличка, серед головних пріоритетів діяльності – забезпечення охорони на території навчальних закладів – шкіл, дитячих садочків, медичних установ.

При цьому, підкреслив Віталій Кличко, важливим моментом є залучення до роботи в комунальному підприємстві учасників бойових дій на Сході України.

«Це дозволить забезпечити ветеранів робочими місцями, допомогти їм адаптуватися до мирного життя, забезпечить соціальний захист учасників АТО», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що ухвалення рішення «Про утворення комунального підприємства «Муніципальна охорона» дозволить задовольнити потреби підприємств, установ, організацій у своєчасному та якісному наданні охоронних послуг, а також буде одним із методів підтримки учасників АТО.

Мер Києва Віталій Кличко також закликав Київраду збільшити фінансування «Муніципальної охорони» з 566 тисяч гривень до 2,5 млн грн.

«Така зміна була напрацьована під час розгляду проекту рішення Постійною комісією Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку», – сказав мер.

Він наголосив, що щороку охорона комунального майна Києва працівниками поліції коштує 600 млн грн. Водночас, зауважив Віталій Кличко, утворення «Муніципальної охорони» дозволить зменшити ці витрати вдвічі. Мер Києва також додав, що нині лише охорона будівлі КМДА обходиться в 3 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]