Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

“Військова агресія РФ на сході України не лише наша проблема, а - усього світу", - В.Прокопів

08 квітня 2016 року

“Військова агресія РФ на Сході України не лише наша проблема, а - усього світу", - В.Прокопів


Заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів зустрівся із журналістами десяти провідних ЗМІ Данії. Серед яких DR – Danish National Television and Radio, Jyllands Posten,  Berlingske, Ritzay, Christian Daily. Представники найпопулярніших видань запитували про перебіг реформ, боротьбу з корупцією в Україні та столиці зокрема. 

Та найбільше журналістів цікавили питання пов'язані з військовою агресією Російської Федерації на Донбасі, як війна на сході вплинула на розвиток України та Києва. 
Володимир Прокопів зазначив, що конфлікт на Сході мав дзеркальне відображення на інвестиційному кліматі. Притік іноземного капіталу скоротився більш ніж на половину. Агресія Кремля призвела до кардинальних змін у двосторонніх відносинах, оскільки принципи “стратегічного партнерства, добросусідства, братніх держав, взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності”, закріплені у спільних угодах і домовленостях, втратили сенс. 

“Російсько-український конфлікт не є “локальною”, “периферійною” подією – він має глобальний характер і містить виклики та загрожує безпеці і стабільності не лише на європейському континенті, але й у всьому світі. Провідні країни Заходу, в тому числі Данія, визнали анексію Криму, продемонстрували політико-дипломатичну солідарність з Україною, підтримали нас в її боротьбі з російською агресією на Донбасі. Україна отримала вагому зовнішню фінансову, матеріально-технічну допомогу. І ми дуже вдячні за це. Наша країна є не першою, хто страждає від гібридної війни з Росією, але, на жаль, не останньою. І хто наступний — це питання, яке вже висить у повітрі”,  — зазначив Володимир Прокопів.

Серед головних питань, які ставили датські журналісти, були питання пов'язані з реформою місцевого самоврядування. Володимир Прокопів наголосив, що два роки тому країна взяла курс на децентралізацію влади, зокрема, в частині передачі функцій з розподілу бюджетних коштів від центру на місця та було прийнято Концепцію реформи місцевого самоврядування.

“За моїм переконанням, ефективне й успішне самоврядування має бути побудовано на «трьох китах» – чіткий поділ повноважень, відповідальність і достатні ресурси. Наразі ми працюємо над тим, щоб спочатку надати повноваження місцевим громадам, надати їм інструменти для виконання цих повноважень і тільки тоді створювати їх де-факто. Україна підписала Європейську Хартію місцевого самоврядування і ми маємо достатньо політичної волі для того, щоб її виконати”,  — наголосив секретар Київради.   


Цікавило представників датських ЗМІ і те, як влада бореться з корупцією. Заступник міського голови зазначив, що за минулий рік було звільнено близько сотні місцевих чиновників, яких запідозрили в корупції. Також своїх посад позбулися практично половина керівників комунальних підприємств міста.

“Ми маємо в структурі міської ради управління, яке займається попередженням і виявленням корупції. Але на моє переконання, це дивна ситуація, коли чиновники борються з корупцією в середовищі чиновників. Було б набагато ефективніше, якби цим займались громадські організації чи спеціалізовані структури. І ми робимо в цьому плані велику роботу, залучаючи громадських активістів, які в цьому дійсно зацікавлені і вони вказують адміністрації на ті напрямки, які на їхню думку є найбільш корумпованими. І повірте, ніхто з місцевих чиновників немає індульгенції на корупцію”, — запевнив Володимир Прокопів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]