Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «352 конкурси за півроку дії нового законодавства про державну службу свідчать про прагнення міста оновити кадровий склад держслужби»

09 лютого 2017 року, 12:51

Із моменту набуття чинності нового Закону «Про державну службу» (1 травня 2016 р.) у Київській міській та районних державних адміністраціях проведено 352 конкурси на заміщення вакантних посад, із них 233 конкурси категорії «Б» – керівники структурних підрозділів і 119 категорії «В» – інші держслужбовці. Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. 

Він підкреслив, що проведення відкритих, прозорих і публічних конкурсів не тільки допомагає оновити штат держслужби, але й завдяки критеріям відбору – отримати дійсно мотивованих і професійних службовців.

«Нам є з кого вибирати, адже конкурси дають змогу прийти на державну службу тим, хто не мав дійсно реальної можливості до цього. За період із 1 травня 2016 року та до лютого 2017 року 1432 конкурсанти виявили бажання стати держслужбовцями і працювати в апараті або структурних підрозділах КМДА та районних державних адміністраціях», – повідомив Володимир Бондаренко.

Із загальної кількості оголошених конкурсів не відбулося 58. Також у 14 випадках не було визначено переможця. Серед причин за якими конкурс не відбувся: відсутність заяв від кандидатів на участь у конкурсі; відмова претендента на участь у конкурсі; кандидати не були допущені до участі у конкурсі, так як не відповідали умовам проведення конкурсу; кандидати не з’явились для проходження конкурсу; кандидати не пройшли тестування, ситуаційні завдання, співбесіду – набрали недостатню кількість балів для наступних етапів.

«Київська міська державна адміністрація буде й надалі продовжувати проведення відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад для того, щоб до влади прийшли небайдужі кияни, які хочуть і вміють працювати на благо свого рідного міста», – підкреслив керівник апарату КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]