Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В.Прокопів: “До кінця року Київ має отримати новий статут”

07 лютого 2017 року

В.Прокопів: До кінця року Київ має отримати новий статут

Сьогодні у мерії відбулось засідання робочої групи щодо розробки Концепції нового Статуту територіальної громади міста Києва.

“Чинний Статут територіальної громади Києва – це набір норм, переписаних із законодавства, і жодної самостійної ролі в процесі життєдіяльності міста не відіграє. А нові виклики та інший рівень громадянської активності вимагають нових підходів до організації життя міської громади. Ми повинні по-новому організувати життя столичної громади, залучати до активної участі в справах міста якомога більше киян. І надати їм можливість реалізувати свій соціальний потенціал у всіх сферах життя міста”, - зазначив міський голова Віталій Кличко.

У свою чергу заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів зауважив, що статут має відповідати часу та реаліям сьогодення.


“Прикро, що у чинному документі не були відображені такі важливі речі як петиції та інші нововведення, якими ми активно користуємось. Як делегати усієї міської громади, ми повинні на повну відпрацювати на кожному етапі, щоб той варіант, який затверджуватиме міська рада, був сучасний, динамічний і відповідав усім вимогам, які буде ставити громада міста. Пропоную встановити дедлайн: у першому півріччі ми маємо розробити проект концепції, щоб на кінець року Київська міська рада прийняла документ у цілому”, - підкреслив він.

В.Прокопів додав, що зі своєї сторони зробить усе можливе, щоб діяльність робочих груп із розробки концепції проекту статуту була максимально прозорою, і був забезпечений доступ активних громадян до цього процесу.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков зазначив, що переважна частина розробників Концепції проекту документу — фахові юристи та спеціалісти з місцевого самоврядування.

“Команда потужна, і я переконаний, що вона подолає усі труднощі. З кожного з 13 розділів концепції проекту має бути створена робоча група. До їх складу будуть залучатись експерти, а громадські активісти, які виявлять бажання, хист і досвід, зможуть надавати свої пропозиції. Наше завдання, щоб статут, як договір між громадою і владою, був укладений. Сподіваюсь, що депутати Київради двома третинами підтримають новий статут міста”, - додав він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]