Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдання влади – створити умови, щоб кількість прибуткових малих підприємств зростала – Геннадій Пліс

21 листопада 2016 року, 15:37

У Києві зареєстровано близько 84 тисяч малих підприємств, і 73,5 тисяч мікропідприємств. Лише 67,5% таких підприємств вважають прибутковими, і завдання влади – створити умови, щоб кількість прибуткових малих підприємств зростала. На цьому під час прес-брифінгу у рамках бізнес-форуму «Київ – місто підприємців» заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, у КМДА всіляко підтримують і будуть підтримувати й надалі підприємців, які працюють легально.

Геннадій Пліс повідомив, що у столиці планують відродити програму кредитування малого бізнесу. Вона буде вдосконалена, а до роботи планують залучити всі банки, які готові брати участь у такій програмі.

«Програма створення одного мільйону робочих місць в Україні через кредитування малого бізнесу та самозайнятості повинна стати загальнонаціональною, – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах. – Саме в ній має бути реалізоване державно-приватне партнерство, коли держава створює сприятливі умови для бізнесу, додає впевненості банкам і реальному сектору економіки через часткову компенсацію кредитної ставки, а бізнес діє виключно за принципом соціальної відповідальності. КМДА підтримала програму створення робочих місць – у бюджет на наступний рік вже закладені відповідні кошти. Ми разом із головою КМДА Віталієм Кличком підписали звернення до керівництва інших міст України із закликом приєднатися до програми створення нових робочих місць та активніше впроваджувати державно-приватне партнерство», – підкреслив президент УСПП.

«Українські банки готові активно кредитувати розвиток підприємництва, а місцева влада за рахунок програм компенсації кредитних відсотків буде стимулювати вирішення нагальних проблем працевлаштування та відтоку кваліфікованих кадрів. Створення нових робочих місць, насамперед у малому бізнесі, має стати ключовим показником ефективності роботи місцевої влади та конкретних представників влади на місцях – від губернаторів до мерів міст і депутатів місцевих рад», – зауважив генеральний заступник голови правління «Приватбанку» Юрій Пікуш.

«Піреус Банк» також підтримує ініціативу УПП і КМДА щодо розвитку малого і середнього бізнесу.

«Ми – міжнародний банк, основна бізнес-стратегія якого – кредитування МСБ. І ми готові активно продовжувати його фінансувати, як стратегічно важливий напрям у економіці України», – зауважив голова правління «Піреус Банку» Сергій Наумов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]