Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки бюджету участі столиця реалізує мінімум 50 пріоритетних для киян проектів – Володимир Бондаренко

23 січня 2017 року, 13:28

До 29 січня можна проголосувати за проекти, ініційовані киянами у рамках реалізації бюджету участі. Про це нагадав на брифінгу керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що попри фактично «пілотність» бюджету участі у 2016 році кияни загалом ініціювали 495 проектів. Із них 320 пройшли оцінку та допущені до голосування, 175 – відхилено з різних об’єктивних причин: сума реалізації проекту перевищила 1 млн грн, проект не було оформлено відповідним чином тощо.

«Найбільш активними авторами проектів для бюджету участі є кияни віком від 25 до 50 років. Найбільше проектів подано у галузі спорту (88 подано та 67 допущено до голосування), найменше – у галузі ІТ (18 та 12 відповідно). Активно кияни голосують за проекти з освіти (9598 голосів), спорту (9040 голосів) та охорони здоров’я (4728 голосів). Найменша активність у голосуванні спостерігається за проекти з ІТ (490 голосів) та безпеки (1165 голосів). На цей момент понад 21 тисяча киян взяла участь у голосуванні за найкращі проекти, віддано більше 41 тисячі голосів», –поінформував керівник апарату КМДА.

Володимир Бондаренко закликав киян активно долучитися до голосування бюджету участі, що триває до 29 січня, та віддати свої голоси за ті проекти, які будуть реалізовані вже цього року.

«Місто витратить цьогоріч мінімум 50 млн грн на реалізацію найцікавіших проектів, оскільки ми бачимо реальну зацікавленість та потребу столичних мешканців у цьому. Звісно, ми не зупинимося на досягнутому та продовжимо бюджет участі й у наступних роках», – додав Володимир Бондаренко.

Реалізація бюджету участі стартувала у Києва 15 вересня 2016 року відповідно до розпорядження КМДА № 865. Сайт бюджету участі: https://gb.kievcity.gov.ua/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]