Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

“Завдяки новоствореному Департаменту Держбудконтролю місто зможе оперативно виявляти незаконні забудови” — В. Прокопів

05 квітня 2016 року

“Завдяки новоствореному Департаменту Держбудконтролю місто зможе оперативно виявляти незаконні забудови” — В. Прокопів

Упродовж декількох місяців новостворений Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) запрацює на повну силу. Такі прогнози в інтерв'ю “5 каналу” озвучив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів. За його словами, зараз відбуваються процедурні моменти, які потребують певного часу. Державна архітектурно-будівельна інспекція України вже погодила кандидатуру Олени Марченко на посаду директора профільного Департаменту. Наступний крок — розпорядження мера Віталія Кличка про призначення. Після цього розпочнеться процес передачі всіх документів, архівів, доступу й прав наповнення та електронного реєстру дозвільних документів з ДАБІ безпосередньо до Департаменту КМДА, і новостворений орган зможе запрацювати на повну силу.

“У суспільства є розуміння, що міська влада несе відповідальність за всі забудови, але насправді ніхто не розуміє, що ця відповідальність досі була без реальних інструментів впливу. Оскільки дозвіл на будівництво видавався структурою, яка знаходиться у підпорядкуванні Міністерства регіонального розвитку. Тісно співпрацюючи з відомством у частині децентралізації, нам все таки вдалося розірвати це замкнуте коло. Треба віддати належне Мінрегіонбуду та його керівництву на чолі з Геннадієм Зубко за те, що вони чітко виконують свої зобов'язання у частині делегування повноважень на місця. Я прогнозую, що найближчим часом місто отримає функції видачі дозвільних документів на будівництво та контролю за цим будівництвом. Коли ці функції не розпорошені, а сконцентровані в одних руках, лише тоді ми зможемо впливати на будівельні процеси в місті”, — переконаний секретар Київради Володимир Прокопів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]