Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія погодила ДПТ в межах вулиць Заболотного, Лебедєва та Метрологічна у Голосіївському районі

29 червня 2016 року

Земельна комісія погодила ДПТ в межах вулиць Заболотного, Лебедєва та Метрологічна у Голосіївському районі

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили затвердження детального плану території в районі вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічна у Голосіївському районі Києва.

Площа території, на яку розробляється детальний план — 240 га. Ділянка проектування знаходиться на південній околиці Києва, в історичній місцевості Феофанія між Голосієвом, Теремками, Пирогово і Хотовом.

Існуюче населення складає 3776 осіб, житловий фонд (багатоквартирний) — 96280 кв.м, кількість квартир — 1585. поверховість існуючої житлової забудови переважно у 5-9-16 поверхів. Забудову кварталу, відповідно до ДПТ, передбачається здійснювати секційними будинками до 4-9 поверхів. Також запроектовано будівництво дитячого садочку з початковою школою на 550 місць. На території загальноосвітньої школи №236 передбачається розміщення шкільного містечка на 3265 місць, також зведуть ліцей на 750 місць.

Наразі стаціонари лікарень мікрорайону розраховані на 64 ліжка, за 5 років їх кількість має зрости до 620.

Запланована реконструкція вул. Академіка Заболотного з будівництвом місцевих проїздів і реконструкцією існуючих підземних пішохідних переходів, будівництво транспортної розв'язки в різних рівнях на примиканні вул. Метрологічної до вул. Академіка Заболотного.

Проектом передбачено будівництво 5 надземних багатоповерхових паркінгів на 3708 місця та підземних на 6430 місць. Заплановано будівництво нового пожежного депо на 6 постів у районі вул. Метрологічної.

Всього кількість робочих місць на територіях існуючих установ — 3193, на перспективу — 8811.

Відповідний проект рішення мають ще розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]