Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зроблю все, аби факт не персонального голосування більше ніколи не повторився у стінах Київської міської ради - В. Прокопів

07 листопада 2016 року

Зроблю все, аби факт не персонального голосування більше ніколи не повторився у стінах Київської міської ради - В. Прокопів

Сьогодні відбулося засідання комісії з проведення службової перевірки за фактом події, яка сталася 27 жовтня 2016 року під час пленарного засідання Київської міської ради.

Члени комісії вивчили обставини не персонального голосування сторонньою особою. Винуватцем виявився помічник депутата фракції «Єдність» у Київраді Костянтина Ялового В'ячеслав Боядін. Порушник голосував карткою депутата Ігоря Кісільова. У фракції «Єдність» пояснили, що це не фальсифікація, а збіг обставин. В'ячеслава Боядіна було звільнено у той же день. Депутати, причетні до даного інциденту написали пояснювальні записки. Згідно з документами, ніхто не давав доручення помічнику голосувати замість Кісільова. Фракція «Єдність» готова публічно вибачитися на сесії Київради.

Зараз депутати досліджують хронологію обставин: коли саме зайшов порушник, скільки пробув на робочому місці Кісільова та коли залишив сесійну залу. Детальний проект висновку щодо не персонального голосування у секретаріаті Київради мають підготувати до середи. Звіт оприлюднять на сесії КМР у четвер, 10 листопада.

Аби унеможливити подібні ситуації в майбутньому, у Київраді готують проект рішення, який обмежуватиме присутність сторонніх осіб у сесійній залі.

«Я даю доручення юридичному управлінню підготувати відповідний проект рішення за моїм поданням. Найближчим часом ми його побачимо на комісіях і на пленарному засіданні. Таке рішення буде прийнято, і доступ сторонніх осіб до залу буде обмежений не тільки на рівні домовленостей, але і на рівні нормативного акту, яким стане рішення КМР», – зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Планується, що заходити до сесійної зали зможуть лише депутати, представники секретаріату КМР та апарату КМДА.

Нагадаємо, через виявлений факт неправомірного голосування 27 жовтня, всі рішення, які ухвалила Київрада, були скасовані та переголосовані.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]