Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

21 грудня презентують ідею проведення конкурсу щодо відродження річки Почайна з благоустроєм однойменного парку

20 грудня 2016 року, 12:34

21 грудня о 18:30 у Департаменті містобудування та архітектури відбудеться презентація намірів проведення Всеукраїнського архітектурного закритого конкурсу на визначення кращого ескізного проекту відродження річки Почайна з благоустроєм території «Парк Почайна» в Оболонському районі.

Доповідачі:

Ганна Бондар – заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник Управління ландшафтної архітектури та комплексного благоустрою, тема: «Презентація намірів Департаменту містобудування та архітектури стосовно проведення конкурсу «Парк Почайна».

Катарина Георге – CIM-експерт GIZ із урбаністики Департаменту містобудування та архітектури, тема: «Вода в місті».

Денис Півнєв – директор КП «Київський центр розвитку міського середовища», тема: «Ревіталізація водних об’єктів в м. Лейпцигу».

Ганна Гончаренко – краєзнавець, голова ГО «Громадський рух Почайна», тема: «Річка Почайна вчора і завтра».

Як наголошує Департамент, оскільки Почайна відома як прародителька та хрестителька Київської Русі, ревіталізація цієї річки має вирішальне значення для розвитку не тільки найближчих територій, але й міста в цілому.

Останнім часом відчувається занепокоєність киян щодо ревіталізації водних об’єктів міста, зокрема, благоустрою берегів річок і озер. Тому вирішено впровадити новітні європейські практики, в тому числі архітектурні рішення щодо відновлення урбанізованих водних об’єктів на промисловій території. Пілотним проектом із такого відновлення пропонується зробити «Парк Почайна».

Пропозиції щодо ревіталізації річки Почайна та зауваження до програми і умов конкурсу приймають за електронною адресою: [email protected].

Місце проведення: вул. Хрещатик, 32, Департамент містобудування та архітектури КМДА.

Вхід вільний.

 

Довідково.

Почайна – історична річка, згадувана у багатьох билинах, казках і найдавніших літописах, за якими саме у її водах відбулося хрещення киян. За старих часів річка текла із півночі, омивала Поділ та впадала в Дніпро в районі сучасної Поштової площі. Зараз її русло суттєво змінилося.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]