Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За неприбраний сніг у столиці оштрафовано 45 підприємств

06 січня 2016 року, 16:51

Кожен балансоутримувач незалежно від форми власності несе відповідальність за очищення від снігу тих територій, які за ним закріплені. Неприбрана територія загрожує штрафними санкціями. З початку снігопадів у столиці оштрафовано 45 підприємств на загальну суму майже 80 тисяч грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час штабу з оперативних питань опалювального сезону в Києві.

«Міські та районні інспектори наразі підвищену увагу приділяють прибиранню міста від снігу, особливо місцям, де потенційно можуть травмуватися громадяни. Це прибудинкові території, сходи підземних пішохідних переходів та сходи на прибудинкових територіях, входи до станцій метро тощо. У міському  управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА постійно ведеться моніторинг таких локацій, у тому числі з урахуванням інформації, що надається Департаментом охорони здоров’я КМДА. Крім того, одним із головних інструментів у роботі інспекторів є карта балансової приналежності території. На карті вказані організації, закріплені за певними територіями, особи, що несуть персональну відповідальність за прибирання, та їх контакт», – заявив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА доручив посилити роботу з приватними підприємцями та орендарями, які повинні вчасно проводити очищення території від снігу та льодового покриття. Якщо така робота не проводиться, складається адміністративний протокол. Загалом вже оштрафовано 45 підприємств, які мають сплатити до бюджету міста майже 80 тисяч гривень.

Крім того, він наголосив, що балансоутримувачі також несуть кримінальну відповідальність, якщо через нечищені тротуари пішоходи зазнали травмувань.

За результатами наради, заступник голови доручив житлово-комунальній інспекції перевірити роботу районних комунальних служб на предмет якості очищення прибудинкових територій від снігу та льодового покриття тощо. Контроль за роботою районних служб також здійснюватимуть інспектори Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА та «Контакт-центр міста Києва 15-51».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]