Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Всі комунальні служби Києва повинні максимально злагоджено працювати, щоб ефективно прибирати столицю від снігу»

11 січня 2016 року, 15:15

Усі комунальні служби Києва та глави районів міста повинні взаємодіяти та максимально злагоджено працювати під час снігопадів, аби ефективно прибирати вулиці від снігу, щоб кияни не відчували незручностей в пересуванні містом. Про це на робочій нараді щодо ефективної взаємодії усіх міських служб під час снігопадів і прибирання Києва заявив мер столиці Віталій Кличко.

Мер наголосив, що снігопад, який стався днями, – це тест на здатність служб міста працювати ефективно. Віталій Кличко зауважив, що були нарікання від киян, що в перші години опадів складно було пересуватися містом.

«Ми повинні проаналізувати роботу всіх служб. Перший снігопад стався на свята. Але забезпечення життєдіяльності міста – головний пріоритет. І тут вихідних і свят бути не може», – додав мер столиці.

Віталій Кличко також зауважив, що чув нарікання, що не всі комунальники відповідально поставилися до своєї роботи – особливо щодо прибирання дворів та міжквартальних проїздів.

«Комунальні служби повинні працювати більш ефективно. Бо там, де двірники почали працювати о 6-ій ранку, все почищено, а де о 8-ій – досі багато снігу», – сказав він.

Мер Києва також наголосив, що персональну відповідальність за якість прибирання міста повинні нести і глави районів. Зокрема, під час наради було доручено главам 3-ох районів міста – Шевченківського, Дніпровського та Дарницького – організувати більш ефективну роботу з прибирання вулиць та тротуарів від снігу. Міський голова додав, що найближчими днями очікується погіршення погодних умов і всі служби повинні бути готовими до цього. Віталій Кличко звернувся до керівників районів особисто здійснити об’їзд вулиць та проінспектувати ситуацію з прибиранням  снігу.

Під час наради заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зауважив, що комунальні служби  продовжують роботи з прибирання міста, однак досі в деяких районах залишаються нечищеними тротуари, зокрема, біля низки адміністративних приміщень та торгово-розважальних центрів.

«Понад 200 підприємств уже оштрафовані. І впоратися з прибиранням снігу лише силами комунальників неможливо», – сказав Петро Пантелеєв.

За минулу добу працівники «Київавтодору» з вулиць столиці вивезли 2,5 тисячі тон снігу.

Крім того, під час наради було порушено питання щодо необхідності вирішення проблеми з температурою, нижчою за норму, в деяких будинках Києва. Зокрема, з початку місяця були скарги зі 700 будинків Києва. Наразі по кожному будинку працює комісія, а мешканцям буде перерахована плата за той період, під час якого температура в оселях не відповідала нормі.

«Ми повинні зробити все, щоб в будинках киян було тепло і температура в квартирах відповідала нормативам», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва також підкреслив, що в столиці повинні працювати пункти обігріву, де люди матимуть змогу отримати першу медичну допомогу та гарячий чай. Загалом у місті сьогодні працює близько 100 таких пунктів.

За результатами наради мер Києва доручив Департаменту транспортної інфраструктури та «Київавтодору» ефективніше прибирати зупинки громадського транспорту, підходи до пішохідних переходів, станцій метро; главам районів – прибудинкові території, міжквартальні проїзди, тротуари, а також організувати роботу з очищення покрівель від бурульок.

Крім того, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища доручено змусити всіх власників будівель, адміністративних споруд, торгових центрів своєчасно прибирати сніг або укласти угоди з комунальниками на прибирання. Віталій Кличко також висловив сподівання, що поліція при необхідності буде застосовувати евакуатори для автомобілів, які припарковані з порушеннями та заважають техніці прибирати вулиці.

Департамент суспільних комунікацій має забезпечити максимальне інформування киян про погіршення погодних умов, початок роботи техніки та інше.

Віталій Кличко з главами районів та керівниками комунальних служб провів інспекцію щодо прибирання від снігу неподалік від станції метро «Мінська».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]