Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рішення про перерахунок за незадовільну температуру опалення прийматиметься в кожному випадку окремо – Петро Пантелеєв

12 січня 2016 року, 19:08

За результатами роботи комісії щодо випадків незадовільної температури повітря в квартирах мешканців Києва буде прийматися рішення про перерахунок, але він буде застосовуватися в будинках, де відсутні теплові лічильники. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, перевіряючи роботу комісії в одному з будинків на вулиці Петра Запорожця.

«Ми наразі структуруємо причини того, що в квартирах близько 700 будинків зафіксовано незадовільну температуру опалення. У першу чергу, ми розроблятимемо заходи для усунення недогріву. Однак, якщо це неможливо зробити в найближчій перспективі і на їх ліквідацію необхідні значні кошти, прийматиметься рішення про запровадження перерахунку. Якщо послуга не була надана в повному обсязі теплопостачальною організацією або з інших технічних причин, це може стати причиною для зменшення розміру оплати. Але мова йде лише про будинки, де відсутні прилади обліку. Оскільки лічильник фіксує фактичну кількість теплової енергії, яку витрачено на обігрів будинку. Якщо в будинку недостатня температура, то й тепла спожито менше, і нашим завданням залишатиметься розв’язання технічних проблем», – пояснив Петро Пантелеєв.

Крім того, заступник голови КМДА акцентував увагу на тому, що утеплення мешканцями своїх помешкань – це один із вагомих чинників досягнення оптимальної температури в квартирі.

«Не можна розглядати проблему недогрівів лише в площині підвищення температури теплоносія. Для будинків із лічильниками – це лише збільшить рівень нарахувань за тепло. На прикладі квартири в будинку на Петра Запорожця ми пересвідчилися, що при однаковій температурі теплоносія на вході в будинок різна температура в квартирах, зокрема, на 1-2 поверсі – понад 23 градуси, а в квартирі на останньому – значно нижча. Має місце розбалансування системи теплопостачання, а також те, що в квартирі на останньому поверсі неутеплені вікна, незачинений балкон тощо. Елементарні заходи з утеплення здатні підвищити температуру в квартирі на кілька градусів і зекономити кошти мешканців», – запевнив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, міська влада запровадила на сайті рубрику порад з енергозбереження, де постійно консультує киян щодо методів енергозбереження.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]