Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці необхідно встановити газові лічильники більш як 600 тисячам споживачів

14 січня 2016 року, 14:51

Столиця націлена забезпечити облік усіх видів житлово-комунальних послуг, в тому числі природного газу, що дасть можливість справедливого нарахування кожному споживачеві за використані послуги. Перед ПАТ «Київгаз» стоїть завдання встановити квартирні лічильники газу більш як 600 тисячам споживачів. Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У столиці триває кампанія зі встановлення газових лічильників у квартирах киян, оскільки лише при наявності лічильника сьогодні можливе прозоре та справедливе нарахування для усіх споживачів. Станом на 1 січня столиця має низькі показники встановлення лічильників газу. Лише десята частина квартир, які використовують газ для приготування їжі, мають прилади обліку. На жаль, ми маємо 12,2 тисячі випадків відмов людей від встановлення приладів або недопущення у помешкання комунальників для встановлення лічильників. Ми закликаємо киян піти назустріч прозорому нарахуванню послуги, адже ми повинні діяти в рамках Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Газовий лічильник – це компактний ергономічний пристрій, встановлення якого не потребує додаткових фінансів з боку людей, адже «Київгаз» встановлює обладнання безкоштовно», – пояснив він.

Заступник голови КМДА наголосив, що необліковані кубометри газу стають причиною розбалансування системі газопостачання. Залишаються за фактом використані обсяги газу, які ніхто не оплатив.

«У столиці 667 тисяч квартир, у яких мешканці використовують газові прилади лише для приготування їжі. З них лише 66,7 тисяч мають лічильники. Крім того, у Києві 48,5 тисяч споживачів, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води, з яких 36,4 тисячах квартир встановлено газові лічильники. Тобто ще понад 12 тисяч споживають газ, не обліковуючи його», – повідомив Петро Пантелеєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]