Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Незаконні МАФи в метрополітені ставлять під загрозу життя пасажирів

14 січня 2016 року, 17:19

Причиною пожежі у вестибюлі станції метро «Дружби народів» міг бути самовільно встановлений акумулятор та підключений до нього МАФ – оприлюднено попередні висновки фахівців. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Роман Ткачук.

За словами начальника КП «Київський метрополітен» Віктора Брагінського,  зазначена торгова конструкція є однією з тих, які не відповідають нормам пожежної безпеки.

«Ми не укладали  договір з підприємцем. Ще з минулого року тут відключено електропостачання, а справа про демонтаж знаходиться в суді», – заявив він.

Віктор Брагінський додав, що незаконних конструкцій у підземці наразі 154, однак питання про їхнє знесення затягується в судах. Тим часом, не зважаючи на приписи, підприємці монтують автономне освітлення та інше обладнання, що призводить до надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що минулого року пожежа у МАФах сталася на станції «Позняки». Тоді один із виходів довелося закрити на два тижні – окрім значних незручностей для пасажирів (станція обслуговує близько 40 тисяч людей щодня),  збитків метрополітену було нанесено майже на 100 тисяч гривень.

На щастя, в обох випадках ніхто з пасажирів не постраждав.

Розмір збитків на станції «Дружби народів» підраховується. Один з ескалаторів виведений з ладу через пошкодження електрообладнання.

«Ми не раз зустрічалися з підприємцями і позиція міської влади незмінна. Головна функція метрополітену – перевезення пасажирів.  А дотримання правил пожежної безпеки – один із найвищих пріоритетів, бо від цього безпосередньо залежить життя людей», – наголосив перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]