Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця 2016 року Київ планує оснастити усі багатоповерхівки лічильниками тепла

21 січня 2016 року, 10:41

У 2016 році Київ планує на 100% оснастити житлові будинки приладами обліку теплової енергії. На ці потреби з міського бюджету виділено 20 млн грн, крім того, значна частина фінансування здійснюватиметься за рахунок інвестиційної програми ПАТ «Київенерго». Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час «круглого столу» під назвою «Місцеві програми енергоефективності: досягнення та перспективи», що відбувся в Українському кризовому медіа-центрі.

«Минулого року ми встановили 4 тисячі теплолічильників. У більш теплі місяці опалювального сезону – листопаді та грудні – нарахування за тепло киянам стали залізним аргументом на користь встановлення лічильника. У середньому київська родина сплатила на 30-40% менше, аніж за тарифом 16,14 грн за квадратний метр. Тому і на цей рік ми маємо основний пріоритет – забезпечити усі житлові багатоповерхівки приладами обліку», – зазначив він.

Разом з тим Петро Пантелеєв зазначив, що лише за умови комплексного підходу до модернізації житлового фонду можна досягти бажаного рівня економії енергоресурсів та витрат на них.

«За останній рік ми запустили в роботу пілотний проект встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у більш ніж 40 будинків. Таке обладнання дозволяє здійснювати регулювання подачі теплоносія залежно від погодних умов. Крім того, ІТП дає змогу збалансувати роботу будинкової системи теплопостачання та забезпечити рівномірний температурний комфорт в усіх квартирах», – пояснив заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що програми оснащення житлового фонду теплопунктами досить коштовні. Один такий пункт, залежно від комплектації, коштує в середньому 400-500 тис. грн. Тому тут доцільно запровадити систему гібридного фінансування – кошти міста, держави та співвласників, які є основними бенефіціарами цих проектів.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]