Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Щодо будівництва на Гончара – ми скористаємось сценарієм, який був втілений у Десятинному провулку»

27 січня 2016 року, 15:20

Позиція столичної влади однозначна – багатоповерхового будівництва в охоронній зоні ЮНЕСКО – буферній зоні Софії Київської – не повинно бути. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ситуацію навколо будівництва по вулиці Гончара, 17-23.

«Дотримуючись законодавства щодо будівництва у буферній зоні Софії, міська влада скористається сценарієм, який був втілений у Десятинному провулку. Тобто вимагає від забудовника зниження поверховості будівлі до гранично дозволеної в цій зоні – 27 м, згідно з містобудівними умовами», – підкреслив Віталій Кличко.

У столичній адміністрації відзначили, що переговори з забудовником із цього приводу тривають. Разом з тим, якщо забудовник у добровільному порядку не виконає цю вимогу, у Київради є важелі, аби змусити його це зробити, – так, як було з висотною будівлею у Десятинному провулку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]