Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Рятувальники розібрали всі завали в аварійному будинку на Богдана Хмельницького»

27 лютого 2016 року, 18:00

Рятувальники розібрали всі завали і закінчили пошуково-рятувальні роботи в аварійному будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 12-14, у якому в четвер стався обвал перекриття. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Столичні рятувальники дві доби поспіль безперестанку розчищали завали і шукали людей, які опинилися під ними. Їм вдалося врятувати 6 осіб. На жаль, двоє людей загинули під завалами. Але якби не професійність і оперативність рятувальників, жертв могло б бути більше. Я дуже дякую рятувальникам за їхню наполегливу і важку працю у вкрай складних і небезпечних умовах», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що роботи у будинку проводились без жодних дозволів і з порушенням техніки безпеки, що і призвело до трагічних подій. Столичний голова також висловив сподівання, що вже найближчим часом експерти оприлюднять висновки щодо причин обвалу.

Віталій Кличко також зазначив, що дав доручення профільним заступникам Петру Пантелеєву та Олександру Спасибку, а також головам райдержадміністрацій Києва здійснити перевірку всіх будинків столиці, які перебувають в аварійному стані, з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їх подальшого проведення, а також здійснення заходів для унеможливлення перебування там людей.

Мер також доручив обов’язково залучити до перевірки спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві, яка відповідає за надання декларацій на початок будівельних робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]