Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До 4 березня у столиці проведуть інвентаризацію усіх аварійних будинків

01 березня 2016 року, 19:42

До 4 березня цього року у столиці повинна бути проведена інвентаризація усіх аварійних будинків та будівель, які знаходяться у незадовільному технічному стані. Таке доручення дав керівникам районних держадміністрацій заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Під час інвентаризації важливо встановити дійсний технічний стан будівлі, форму власності та балансоутримувача, а також визначити перелік необхідних робіт. Для того, щоб попередити можливі надзвичайні ситуації, на кшталт тієї, що сталася на вул. Б. Хмельницького, 12-14, ми повинні володіти вичерпною та актуальною інформацією про кількість аварійних споруд, технічний стан будівель та їхніх власників. – підкреслив Петро Пантелеєв. – Ми перевірятимемо абсолютно усі будинки, незалежно від форми власності та управління, оскільки не повинні допустити загрози надзвичайних ситуацій, під час яких можуть травмуватися чи гинути люди. І кожен балансоутримувач несе відповідальність за технічний стан будівель і проведення будь-яких робіт із дотриманням норм і техніки безпеки».

За його словами, наразі у столиці налічується 48 аварійних будинків, 101 будинок, непридатний для проживання, та 150 об’єктів нерухомості, що мають незадовільний технічний стан.

«Місто розробляє ефективні методи впливу на недобросовісних власників чи орендарів нерухомого майна з подальшим розірванням угоди або поверненням об’єкту до комунальної чи державної власності», – додав Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]