Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Родини Героїв Небесної сотні отримають від столичної влади щомісячну компенсацію за житлово-комунальні послуги, а також матеріальну допомогу

03 березня 2016 року, 15:04

Родини Героїв Небесної сотні отримають від столичної влади щомісячну компенсацію за житлово-комунальні послуги, а також матеріальну допомогу, зокрема на дітей. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після ухвалення відповідного рішення на сесії Київради.

«Під час останньої зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні люди скаржилися мені, що неспроможні сплачувати величезні рахунки за житлово-комунальні послуги. І я пообіцяв, що ми вирішимо це питання на найближчому засіданні Київради. Тож сьогодні ми ухвалили рішення, яким передбачається, що родини киян-Героїв, які загинули на Майдані, відстоюючи майбутнє нашої країни, отримають необхідну матеріальну допомогу, зокрема на житлово-комунальні послуги, а також на дітей, на освіту і лікування», – зазначив Віталій Кличко.

У Києві на сьогодні мешкає 27 сімей родин Героїв Небесної сотні, в яких виховується 12 дітей віком до 18 років.

Згідно з ухваленим рішенням, щорічна матеріальна допомога сім'ям передбачає 2,5 тис. грн. Щомісячна компенсація за житлово-комунальні послуги: 340 – 1 083 грн, що буде покривати приблизно 50% оплати послуг ЖКГ. На ці потреби у бюджеті заклали 350 тис. грн.

На матеріальну допомогу дітям з сімей Героїв Небесної сотні передбачено 432 тис. грн. Кожна дитина щомісячно отримуватиме 3 000 грн.

В ухваленому рішенні також прописані компенсація витрат на стаціонарне лікування членів сімей Героїв Небесної сотні та освітні гарантії: першочергове влаштування дітей до дитячих навчальних закладів, безкоштовне харчування у ДНЗ і загальноосвітніх навчальних закладах.

Загалом на допомогу родинам Героїв, згідно з ухваленим рішенням, з бюджету Києва у 2016 році буде виділено 1 млн 100 тис. грн. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]