Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці презентували унікальний інформаційний проект «Київаудит»

03 березня 2016 року, 17:00

Столична влада презентувала громадськості унікальний проект – портал «Київаудит», на якому можна отримати інформацію про будь-яке підприємство. Про це розповіла в.о. директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту Оксана Колтик.

«На сайті kyivaudit.gov.ua є всі дані не лише про діяльність самого Департаменту з повною деталізацією, але й про усі структурні підрозділи, перевірки, штатні дані тощо. Тобто ви можете отримати всю необхідну інформацію (від контактної до деталізованої фінансової) на одному порталі», – зазначила Оксана Колтик.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс переконаний, що проект унікальний для України. «Зараз працює багато антикорупційних порталів із непоганою інформацією у тій або іншій сфері. Але таких, які б фактично містили одразу все, немає. Тобто «Київаудит» – перший і єдиний реально працюючий проект, основне завдання якого – не формальний звіт, а реальна протидія корупції. Адже інформацію, яка потрапляє до «Київаудиту», неможливо змінити в онлайн-режимі, і всі зміни, які хоче здійснити те чи інше підприємство, мають бути мотивовані. Навіть більше – ви можете відслідковувати динаміку у фінансових показниках за результатами звітів чи аудитів. Це те, чого ми прагнемо – повна прозорість. Коли керівник комунального підприємства знає, що кожен його крок фіксується, він тричі подумає, чи допускати те або інше порушення», – переконаний перший заступник голови КМДА. Він також зазначив, що ті підрозділи, які працюють «чисто», взагалі не помічають перевірок та аудитів, але для тих, хто має порушення, робота з «Київаудитом» перетворюється на справжнє випробування.

«Ми нещадні до тих, хто прагне до тінізації. Завдання таких проектів – не виправляти результати уже скоєних порушень, а запобігати їм», – підкреслив Геннадій Пліс.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]