Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Питання не в кількості заступників, а в ефективності кожної людини, яка відповідає за свій напрямок»

05 березня 2016 року, 11:04

Якщо політики заявляють про розширення повноважень місцевого самоврядування, то громада Києва, Київрада визначає, скільки потрібно заступників меру, щоб ефективно вирішувати проблеми киян. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю інформагентству Укрінформ.

«У Києві офіційно зареєстровано 3 млн мешканців, а разом з незареєстрованими у столиці проживає близько 5 млн людей. На Волині – 1 млн. мешканців, але і там, і там по чотири заступники. Тому мені було дивно, коли кількість заступників скоротили. Але питання не в кількості, а в ефективності кожної людини, яка відповідає за свій напрямок – транспорт, соціальну сферу, житлово-комунальну тощо. Це по-перше. А по-друге, чотири заступники передбачено головам адміністрацій, а я – ще й мер міста і можу мати заступників із самоврядних повноважень. Якщо політики заявляють про розширення місцевого самоврядування та надання більших повноважень на місця, то сама громада Києва, Київрада визначає, скільки людей потрібно, щоб ефективно вирішувати проблеми. Тобто у цьому питанні ніякої колізії немає», – сказав Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що призначення заступників – це відповідальність місцевої  влади. Тому не Кабмін мав би вирішувати, скільки заступників потрібно призначати міському голові. 

«Я як мер міста, щоб призначити заступників, мушу бігати погоджувати їх в Адміністрації Президента, в Кабінеті міністрів. А мені кажуть: «Ні-і-і…».  Пам’ятаєте мою обмовку, що мої заступники уже два місяці лежать у Кабміні? Тобто подання на заступників лежать там місяцями. А вони повинні не «лежати» там, а працювати тут! Яким чином чиновник у Кабміні може визначити, чи фахівець той чи інший кандидат? Тільки тут, на місці, можна з’ясувати, наскільки професійно людина виконує свої обов’язки. Чи якомусь чиновнику наверху це видніше?» – зазначив Віталій Кличко.

«Такі призначення – це відповідальність місцевої влади! Мене кияни обрали мером, я формую команду ефективних менеджерів, здатних вирішити проблеми, і представляю її, а не Кабмін вирішує, з ким мені працювати. Бо інакше це вже не самоврядування, це не децентралізація!» – наголосив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]