Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «Столична влада вимагає від правоохоронців та податкової не допустити виведення капіталу банку «Хрещатик» в офшори»

05 квітня 2016 року, 18:26

Київська влада звертається до правоохоронних органів та податкової служби з вимогою захистити вклади киян та кошти КМДА у банку «Хрещатик» і не допустити можливого виведення капіталів до офшорних зон. Про це заявив перший заступник голови КМДА  Геннадій Пліс під час прес-конференції в Національному банку щодо віднесення ПАТ КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

 Геннадій Пліс заявив, що Київській міській державній адміністрації належить 25% акцій «Хрещатику». При цьому перший заступник голови КМДА нагадав, що контрольний пакет банку був проданий 10 років тому.

«Саме тому вже 10 років банк «Хрещатик» не є муніципальним», – наголосив Геннадій Пліс.

 Водночас він додав, що як міноритарний акціонер, якому належить 25% акцій у цій фінустанові,  Київська міська державна адміністрація не може стояти осторонь проблеми, що склалася з банком «Хрещатик».

«Ми звертаємося до правоохоронних органів та податкової служби, аби вони захистили вклади киян, а також кошти самої КМДА та не допустили можливого виведення капіталів до офшорів», – додав Геннадій Пліс.

 Він також підкреслив, що столична влада вже домовилася з «Ощадбанком» щодо переведення до цієї фінансової установи карток киянина.

«Ми також звертаємося до Національного банку України з вимогою гарантувати кожному киянину повернення коштів з банку «Хрещатик», – зауважив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]