Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Вклади кожного киянина з банку «Хрещатик» повинні бути повернені»

06 квітня 2016 року, 14:00

Столична влада робить все, щоб захистити киян, які є вкладниками банку «Хрещатик». Їхні гроші повинні бути повернені. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам щодо віднесення ПАТ КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Банк «Хрещатик» не є муніципальним, але багато киян і комунальних підприємств столиці були клієнтами цього банку. Сьогодні ми зіткнулися з великою проблемою. Але ми робимо все, щоб із найменшими втратами вийти з цієї ситуації. Наше ключове завдання – захистити киян. Вклади кожного киянина з банку «Хрещатик» повинні бути повернені. В цьому напрямку робота триває», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що обговорив це питання з головою НБУ.

«Я спілкувався з головою Нацбанку. Ми повинні зробити все можливе, щоб кошти з банку не виводилися ні в які офшори. Міська влада звернулася до правоохоронних органів та податкової служби з тим, щоб вони відслідковували рух коштів, – зазначив мер і додав: Фонд гарантування вкладів гарантує кожному киянину, що його вклади мають бути повернені. Зараз виник ажіотаж, можливо, не так швидко вдається отримати гроші. Але голова Нацбанку пообіцяла мені, що гарантовані кошти люди отримають».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]