Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс: «З 1 червня у рамках проекту «Картка киянина» стартує програма «Батьківська плата»

19 квітня 2016 року, 14:28

З 1 червня в рамках проекту «Картка киянина» у столиці запрацює тестова версія програми «Батьківська плата». Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. У «пілоті» братимуть участь два управління освіти – Оболонського та Шевченківського районів, а вже з 1 серпня його планують запустити в усіх школах міста.

«З карткою ви зможете не лише сплатити за харчування дитини, але й прослідкувати історію нарахувань. У майбутньому за допомогою картки ми хочемо отримувати повний звіт: коли дитина зайшла до школи, коли і що вона купували, коли, наприклад, скористалася метрополітеном. Це має бути повноцінний облік, адже це буде реальна допомога батькам, які піклуються передусім про безпеку своїх дітей», – каже перший заступник голови КМДА.

Ще одним нововведенням буде співпраця з ДАІ, розповідає заступник директора КП ГІОЦ Андрій Щербина. Передбачається, що власники картки зможуть не лише перевіряти онлайн наявність штрафів і сплатити їх, але й переконатися, що вони дійсно погашені.

«Цей проект зараз у стадії розробки, ми мали кілька продуктивних зустрічей із представниками дорожньої інспекції, і я сподіваюсь, що він буде представлений найближчим часом», – каже заступник керівника ГІОЦ.

Він також нагадує, що з карткою киянина можна сплатити за комунальні послуги без комісії. Згодом з’явиться можливість сплатити без комісії у Центрах комунального сервісу: там для оплати буде потрібна лише картка киянина. І всі передбачені нею пільги та дисконти зберігаються за будь-яких умов.

Що ж стосується переоформлення, то щодня у відділеннях подають заявки біля 5 тисяч громадян.

«Ми працюємо над тим, щоб скоротити термін перевипуску карт. Громадяни, що мали пільги, скажімо на проїзд у метро і подали на перевипуск, можуть скористатися посвідченнями, як це було раніше», – коментує Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]