Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартував пілотний проект муніципальних шкільних сніданків за принципом «шведський стіл»

22 квітня 2016 року, 15:25

У київській гімназії «Консул» № 86 Печерського району цього тижня було впроваджено пілотний проект «мультипрофільне харчування», яке здійснюється за принципом «шведського столу». Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час візиту до гімназії та перевірки якості організованого харчування.

«Міська влада впроваджує сучасні європейські підходи до навчання. Це стосується не лише якості освітніх послуг і навчально-виховного процесу, а й інших сфер шкільного життя, у тому числі й харчування», – зазначила вона.

За словами Ганни Старостенко, вартість шкільного харчування за принципом «шведський стіл» для міського бюджету не перевищує середньої ціни безкоштовного гарячого сніданку для школярів у Печерському районі – 10 грн 51 коп.

«Жодних додаткових коштів на впровадження пілотного проекту з міського бюджету не виділялося. Різноманітність та збалансованість харчування комунальному підприємству, яке забезпечує харчування, вдалося досягти завдяки різниці у кількості порцій та їхній вазі. Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей та забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу. Обирати страви школярам у їдальні допомагають дорослі, вчителі та кухарі, щоб їхнє харчування було збалансоване. Також, такий принцип подачі їжі виховує культуру харчування у дітей», – підкреслила вона.

Заступник голови КМДА також зауважила, що пілотний проект у гімназії тільки розпочато, але батьки та діти вже висловили задоволення такою формою харчування:

«Наразі, ми працюємо над тим, щоб поширювати такий досвіт мультипрофільного харчування в інших районах столиці з наступного навчального року».

Щодня, поряд із їдальнею, було організовано інформаційний стенд, де батьки та діти могли ознайомитися з меню, до якого обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні вироби, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп та кілька видів гарнірів.

Загалом, із 440 вихованців гімназії «Консул», 170 школярів 1-4 класів забезпечені безкоштовними гарячими сніданками. Ще 20 учнів 5-6 класів забезпечені сніданками за кошти батьків (20 грн), а також 70 учнів – комплексними обідами (22 грн). Середня вартість муніципального шкільного сніданку у столиці – 12 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]