Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

21 та 22 травня у столиці відзначатимуть День Європи

10 травня 2016 року, 11:24

Цього року відзначення Дня Європи відбудеться 21 та 22 травня на Михайлівській площі у традиційному європейському стилі «Пікнік у Європі».

Так, відповідно до підписаного розпорядження КМДА, у суботу, 21 травня о 12:00 старт загальноміським заходам дасть офіційна церемонія відкриття Дня Європи за участю керівництва держави та міста, голови Представництва ЄС в Україні, представників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні, ЗМІ та громадськості.

Представники європейських держав презентуватимуть інтерактивні і творчі проекти від посольств та національних культурних центрів.

Також, під час відзначення Дня Європи кияни та гості міста зможуть відвідати Фестиваль вуличної музики «Street Music Day». Вуличні музиканти з різних країн світу даруватимуть присутнім музику різних стилів.

Серед розмаїття цікавинок – інтерактивна інсталяція «Двері в Європу». Завдяки сучасним відеотехнологіям, відкривши двері кожен одразу «опиниться» в одному з відомих місць Європи.

Власну програму представлять українські спортсмени, які виступають у видовищних вуличних видах спорту (workout, parkour, ролери, TRX ). Усі охочі зможуть долучитися до веселої зарядки «FunUp», поспостерігати за майстрами екстриму, крос-фіту, зумби, йоги, автомодельного спорту. Для наймолодших гостей свята проводитимуться дитячі спортивні змагання, майстер-класи, працюватимуть дитячі атракціони-батути, слеклайн.

Крім того, насиченою буде і вечірня програма свята, яка розпочнеться виступом відомого українського електронного гурту «ONUKA». А ближче до ночі кияни та гості міста можуть переглянути класичне європейське кіно на великому екрані у незвичному «тихому форматі» – у навушниках та теплій дружній атмосфері.

У неділю, 22 травня, у столиці триватиме відзначення Дня Європи. О 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі у ЄВРО-2016, який відбудеться у Франції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]