Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Биківня - це трагічний результат тоталітарного режиму Сталіна, до ідей якого сьогодні в Росії намагаються повернутися»

15 травня 2016 року, 12:46

Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам'ять жертв політичних репресій, масово захоронених у Биківні на Київщині.

Віталій Кличко поклав квіти до могил жертв політичних репресій та взяв участь в панахиді.

Мер зазначив, що Биківнянська трагедія – це наслідок тоталітарної системи. «Биківня – це один з прикладів тоталітарного режиму Сталіна, з портретами якого в сусідній державі пов'язують майбутнє цієї країни. Тоталітарна система робила все для того, щоб залякати людей. Ця історія ні в якому разі ніколи не повинна повторитися, а вірогідність така сьогодні існує», – додав Віталій Кличко.

Він зауважив, що сьогодні в Росії деякі ЗМІ маніпулюють свідомістю і нав'язують ідеї будівництва імперії.

«Багато людей в сусідній країні, використовуючи ЗМІ, пропагують ідеї перегляду територіальної цілісності інших країн і відновлення будівництва імперії. Ми бачимо людей, які підіймають портрети диктаторів і вихваляють цих дикторів, дякують їм. За що? За мільйони жертв?» – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, щоб не повторювались помилки минулого, треба вивчати історію, знати правду про минуле та робити правильні висновки.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]