Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ став лідером в Україні за рівнем оснащення будинків теплолічильниками

17 травня 2016 року, 14:34

Київ лідирує в Україні за рівнем оснащеності будинків тепловими лічильниками. За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, понад 81% житлових будинків Києва розраховуються за тепло за показниками лічильників. Загальний рівень оснащення теплолічильниками в Україні – 55% (див. діаграму).

За словами заступника голови КМДА, цього року Київ планує повністю оснастити житловий фонд приладами обліку, і кожен киянин зможе ознайомитися з адресами, де будуть встановлені прилади.

«І ПАТ «Київенерго», і міське КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» вже розробили графіки встановлення лічильників у будинках. Наразі триває процес формування проектної документації, далі ми закупимо обладнання та приступимо до його безпосереднього монтажу. Загалом цього року буде встановлено ще понад три тисячі лічильників на загальну суму понад 200 млн грн», – повідомив він.

Петро Пантелеєв наголосив, що місто максимально прискорює процес, але є об’єктивні технічні аспекти.

«Наприклад, перед запуском у роботу лічильник має неодмінно пройти технічне тестування, яке можливо зробити лише після подачі тепла в будинок, тобто після початку опалювального сезону. Лише здійснивши тестування ми переконуємося в тому, що обладнання  працює коректно і правильно нараховує людям обсяги спожитого тепла. Тож ми орієнтуємося, що на комерційний облік усі лічильники ми встановимо до кінця поточного року», – пояснив він.

Адресні списки будинків, де встановлюватимуться прилади обліку, –   у вкладенні (списки оновлюватимуться).

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]