Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко ініціюватиме присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин Києва»

17 травня 2016 року, 17:53

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся зі співачкою Джамалою, яка перемогла у пісенному конкурсі Євробачення-2016. Він привітав Джамалу і зауважив, що перемога, яку вона виборола, сьогодні вкрай важлива для України. Мер Києва подякував співачці за ті емоції, які вона подарувала своїм співвітчизникам і багатьом глядачам в інших країнах світу.

«Усі мої друзі та знайомі, коли дізналися, що я з тобою сьогодні зустрінуся, передавали величезні вітання та щиру подяку! Передаю її і від усіх киян», – зазначив Віталій Кличко.

Мер сказав, що ініціюватиме, аби Київрада на найближчих засіданнях ухвалила рішення про присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва».

Віталій Кличко і Джамала також обговорили проведення Євробачення в 2017 році.

«Я радів цій перемозі двічі – і як глядач та патріот, і як мер столиці. Бо кращого промоушену для країни і міста складно придумати», – сказав Віталій Кличко. Мер столиці зазначив, що Київ повинен гідно підготуватися, щоб на високому рівні провести в наступному році конкурс Євробачення.

«Ми чули, що ще деякі міста заявили про бажання прийняти в себе цей пісенний конкурс. Але хочу зазначити, що столиця – найпристосованіше для такого рівня заходів місто», – наголосив Київський міський голова.

Мер зауважив, що у Києва вже є досвід проведення цього конкурсу (в 2005-му в місті відбувалося Євробачення); столиця має найрозвиненішу інфраструктуру, кількість готелів, транспортне сполучення, вибір майданчиків для організації та проведення конкурсу; до аеропортів Києва відбуваються регулярні рейси з усіх європейських країн.

«Тому, ми вже розпочинаємо підготовку до Євробачення», – сказав Віталій Кличко.

Він також запропонував Джамалі виконати гімн України перед боєм Володимира Кличка з Тайсоном Ф’юрі, який відбудеться 9 липня в британському Манчестері.

«Ти виконувала гімн перед боєм Володі з Повєткіним у Москві. І цього разу це було б дуже символічно, я вважаю», – зазначив мер Києва. Джамала сказала, що це було б для неї за честь.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]