Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вихідними столиця феєрично відзначила Дні Європи

23 травня 2016 року, 10:19

21 та 22 травня чимало киян та гостей міста завітали на справжній «Пікнік у Європі». Протягом двох днів Михайлівська площа була епіцентром подій надзвичайного свята. Так, цьогоріч до проведення Днів Європи долучилися одинадцять диппредставництв, які в індивідуальних зонах знайомили гостей свята з унікальними досягненнями своїх країн.

Серед найпопулярніших пропозицій – гра у шахи на спеціально створеній «великій шахівниці» за участю чемпіонки Європи з шахів Вероніки Верем’юк, «Колесо фортуни» від GIZ – вікторина про Німеччину, конкурс фото з бренд-елементом серед відвідувачів, переможці якого отримали сертифікати та сувеніри з символікою Представництва ЄС в Україні.

У рамках Food Truck Days були представлені страви різних країн світу – від азіатської локшини до американських сандвічів. Серед найпопулярніших смаколиків – італійське морозиво та різноманітні напої від фургон-бару Good Food Track.

Локація «Київ туристичний» стала однією з найпопулярніших. Окрім безкоштовних пішохідних екскурсій «Київ – європейське місто» за маршрутом від Михайлівського собору до панорамного майданчика біля Арки Дружби народів, кияни та гості міста могли послухати музичні виступи, долучитися до майстер-класу та залишити власне «Побажання місту Києву до Днів Європи».

Фестиваль вуличної музики Street Music Day розмістився на 10 платформах та зібрав понад 200 музикантів з Європи і України. Також одним з наймасовіших став сальса-марафон.

Стартував і байкерський сезон. Близько 400 мотоциклів проїхалися столицею.

На «Поетичній сцені» кияни та гості міста могли ознайомитися з авторами різних літературних течій та жанрів. На зазначеній локації працював «літературний мікрофон», де кожен охочий мав можливість продемонструвати свою творчість: виступити з власними та прочитати вірші улюблених світових поетів. Поет Лаерт отримав перемогу в літературному батлі проекту «Тематичний Поетичний Київ», за нього проголосувало 80 осіб.

Українські спортсмени, які виступають у видовищних вуличних видах спорту (workout, parkour, ролери, TRX), представили власну програму. Усі охочі мали можливість долучитися до веселої зарядки FunUp, поспостерігати за майстрами екстриму, крос-фіту, зумби, йоги, автомодельного спорту. Для наймолодших гостей свята проводилися дитячі спортивні змагання, майстер-класи, дитячі атракціони (батути, слеклайн).

Подарунком для Києва від посольства Німеччини став виступ німецького гурту Dicht und Ergreifend. Крім того, чимало киян та гостей міста завітали на виступ відомого українського електронного проекту ONUKA. Продовжив святковий вечір перегляд німого кіно «Шкурник» 1929 року у музичному супроводі. Фільм було створено на основі повісті відомого в 1920-х роках українського письменника Вадима Охріменка, близького друга Максима Рильського. «Шкурник» був заборонений до показу одразу після першого виходу на екран.

У неділю кияни та гості міста продовжували відзначати День Європи. Надзвичайною подією стали урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі у Євро-2016, який відбудеться у Франції. Участь у заході взяли Президент України, керівництво держави і міста.

Святкові заходи до Днів Європи у Києві тривали до 20:00. Протягом дня для киян та гостей міста працювали заходи в рамках програми «Київ туристичний», фестиваль вуличної їжі Food Truck Days (пікнік для всієї родини), театральні вуличні шоу (міні-вистави, міми, аніматори), «Тематичний поетичний Київ – 100 талантів» (вільні читання, аудіо-поезія, презентації творчих проектів).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]