Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада відстоюватиме право Музею історії Києва на перебування у нинішньому приміщенні – Ганна Старостенко

25 травня 2016 року, 17:17

Київська міська влада відстоюватиме право Музею історії міста Києва перебувати у приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 7. На цьому наголосила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду м. Києва щодо повного зупинення роботи закладу.

«Ми вважаємо, що такі дії спрямовані проти киян, та будемо робити усе можливе, аби відстояти право перебування Музею історії Києва у даній будівлі. І хоча Апеляційний суд, до якого ми звернулися, залишив рішення Окружного суду щодо повного зупинення роботи музею в силі, ми готуємо касаційне оскарження даного рішення», – підкреслила вона.

Як розповіла Ганна Старостенко, наприкінці минулого року Шевченківським районним управлінням ГУ ДСНС України в м. Києві за результатами перевірки Музею щодо додержання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту було складено акт із зауваженнями. Водночас, на підпис керівництву Музею зазначений акт не надавався та був підписаний пожежниками в односторонньому порядку.

Більшість вказаних недоліків виявилися безпідставними, оскільки самі порушення були відсутні. Деякі з них усунути практично неможливо, наприклад: не всі сходи однакового розміру, а відрізняються на 1 сантиметр, висота дверей на 2 сантиметра відрізняється від проекту, документи з будівництва та введення в експлуатацію будівлі не вимагалися. Втім, решту невідповідностей музей усунув, про що 20 січня 2016 року надіслав листа начальнику відділу ДНК у СПТБ УзНС в Шевченківському районі ГУ ДСНС України в м. Києві Лісовому О.А. Документ, на жаль, залишився без розгляду.

17 березня цього року за позовом ГУ ДСНС України в м. Києві відбулося засідання Окружного адміністративного суду без запрошення представників музею та міської влади, за результатами якого було винесено постанову про фактичне закриття закладу шляхом відключення джерел електропостачання, накладення печаток на розподільчі електрощитки та вхідні двері до повного усунення порушень.

15 квітня 2016 року Музей історії Києва звернувся до Київського апеляційного суду щодо відмови у задоволенні позовних вимог ГУ ДСНС України в м. Києві. Однак Київський апеляційний суд своїм рішенням від 11 травня 2016 року відмовив у задоволенні зазначеної скарги.

«Рішення обох судів були прийняті без залучення представників Музею історії Києва, чим було грубо порушено вимоги законодавства щодо всебічності та об’єктивності розгляду справи. Ми закликаємо громадськість та культурну спільноту не стояти осторонь та спільними зусиллями захистити право киян на Музей історії Києва», – зауважила Ганна Старостенко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]