Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на політичній асамблеї ЄНП: «Ми розраховуємо на підтримку надання Україні безвізового режиму та продовження санкцій щодо Росії»

30 травня 2016 року, 17:29

Україна розраховує на підтримку Євросоюзом надання українській державі безвізового режиму та на продовження Європою санкцій проти Росії. Про це Віталій Кличко заявив у своєму слові на політичній асамблеї Європейської Народної Партії.

«Звичайно, запроваджені санкції є економічно невигідними і для європейських країн, проте набагато важливішою є безпека в Європі, – підкреслив Віталій Кличко. – Наступне, що дуже важливе і на що очікує Україна, – запровадження безвізового режиму. Ми розуміємо, що повинні виконати необхідні умови, досягти необхідних критеріїв. І ми рухаємося в цьому напрямку», – наголосив мер Києва.

Він зазначив на прикладі Києва, що робить все можливе для боротьби з корупцією.

«Як мер Києва я готовий презентувати, які зміни ми впровадили в Києві. Гарний приклад – надходження в наш бюджет збільшилися на третину. І не тому, що відбувся економічний бум, а тому, що ми перекрили корупційні схеми. І всі кошти, які раніше крали, зараз залишаються в бюджеті, – зазначив Віталій Кличко. – Нам, безумовно, потрібно ще немало зробити. У нас є великі сподівання і на генерального прокурора та прокуратуру, тому що від них багато залежить в успішній боротьбі з корупцією. Проте, ми зробили багато кроків уперед. І треба рухатися далі, як того очікують від нас люди», – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Україна в травні наступного року прийматиме пісенний конкурс Євробачення.

«Як мер Києва, я переконаний, що його проведуть у Києві. Хочу запросити кожного європейця приїхати та подивитися, наскільки гостинні наші люди, наскільки гарне наше місто. І наскільки Україна європейська країна, а Київ – європейська столиця», – сказав Київський міський голова.

Мер Києва Віталій Кличко бере участь в політичній асамблеї з нагоди 40-річчя Європейської Народної Партії. Відзначення цієї дати відбувається в Люксембурзі за участі європейських політичних лідерів, які обговорюють стратегію і майбутнє Європейського Cоюзу. Участь у заходах беруть федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова групи ЄНП в Європейському парламенті Манфред Вебер та інші європейські політики.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]