Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочали роботу 80 денних пришкільних табори – Ганна Старостенко

31 травня 2016 року, 15:39

Із 31 травня розпочали свою роботу денні пришкільні табори при київських закладах освіти. До 24 червня у Києві працюватиме 80 таких таборів, де відпочинуть близько 6 тисяч учнів молодшої школи. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, інспектуючи щойно відкриті пришкільні табори у школах № 36 та № 269 Голосіївського району столиці.

«Головне, на що ми звертаємо увагу під час перевірки, це безпечні умови перебування, змістовне дозвілля та якісне харчування», зазначила вона.

Тривалість відпочинку у пришкільному таборі складає 18 робочих днів, а його вартість – майже 677 грн. Більшу частину вартості складає харчування – 30 грн. на день.

На безоплатній основі у таборі можуть відпочити діти пільгових категорій – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, учні з числа дітей із сімей учасників АТО та дітей із сімей загиблих учасників АТО.

За словами Ганни Старостенко, популярність пришкільних таборів зростає, адже минулого року їх кількість нараховувала 76 закладів: «Місто намагається забезпечити дітям цікавий та пізнавальний відпочинок – різноманітні гуртки, концерти, спортивні ігри та змагання, культурні заходи, екскурсії до музеїв, бібліотек, вивчення іноземних мов у мовних класах».

Заступник голови КМДА також відвідала заняття у мовному таборі: «У червні працюватиме окремо 153 мовних табори, якими планується охопити більше 10 тисяч дітей. Їх відвідання абсолютно безкоштовне, а до роботи будуть залучені студенти-волонтери, вчителі та носії іноземних мов».

Дізнатися детальніше про роботу пришкільних таборів та про мовні табори можна на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА або за телефоном гарячої лінії: +38044 279-24-13.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]