Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На 5-му полігоні забезпечено цілодобовий нагляд для протипожежної безпеки

31 травня 2016 року, 19:16

Міська влада вживає протипожежних заходів на столичному полігоні аби унеможливити виникнення пожежі, як це сталося на Львівщині. На полігоні № 5 (с. Підгірці, Київська обл.), куди вивозиться більшість столичних відходів, забезпечено цілодобовий моніторинг та ефективну роботу системи дегазації. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час сьогоднішньої інспекції полігону.

«У результаті розкладання сміття на полігонах виділяється біогаз, який здебільшого складається з метану, але з домішками сірководню, вуглекислого газу та інших речовин. Горючість метану дуже висока, але завдяки системі дегазації, тобто трубам, що розміщені всередині полігону і які забезпечують виведення газу, ми мінімізували ризик займання сміття. Наразі на полігоні працює 141 свердловина, яка виводить газ на газоспалювальну станцію. Також у розпорядженні полігону 5 одиниць техніки, які можна використовувати для поливання та посипання ділянок, які можуть спалахнути», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він також звернув увагу на те, що полігон працює у цілодобовому режимі, тобто нагляд ведеться 24 години на добу сім днів на тиждень.

Довідково.

Полігон розташовано у с. Підгірці Обухівського району Київської області. Його площа становить 63,7 га, у тому числі площа карт полігону – 35,75 га. Полігон введено в експлуатацію у 1986 році. Наразі на полігоні захоронено 6,4 млн т відходів. Висота шару відходів – 90 метрів. Оператором найбільшого полігону твердих побутових відходів № 5 є ПрАТ «Київспецтранс».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]