Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Спалювання сміття зі Львова на заводі «Енергія» є тимчасовим заходом»

22 червня 2016 року, 13:43

Прийом відходів зі Львова київським заводом «Енергія» є тимчасовим заходом, щоб допомогти львів’янам упоратися з проблемою сміття. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив у коментарі журналістам.

«До мене звернувся пан Садовий з проханням тимчасово надати можливість переробки сміття в столиці. В дуже складній ситуації сьогодні знаходиться місто Львів. Враховуючи те, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» влітку завантажений на третину, ми ухвалили рішення простягнути руку допомоги львів’янам та прийняти невеликі об’єми сміття», – наголосив Віталій Кличко.

За словами міського голови, перший вантаж з 10 автомобілів прибув 2 дні тому. Усі витрати з доставки та переробки відходів бере на себе Львів.

«За добу завод може прийняти до тисячі машин, і 10 автівок зі Львова – це майже нічого. Ще раз хочу наголосити, що це тимчасові заходи і впевнений, що Львів зможе вирішити  проблему зі сміттям до кінця літа», – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що проблема переробки сміття стосується сьогодні багатьох міст. Саме тому потрібно залучати інвесторів для побудови сучасних сміттєспалювальних заводів, які б відповідали, зокрема, і екологічним нормам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]