Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року в Києві введуть у дію ще 9 навчальних закладів – Ганна Старостенко

22 червня 2016 року, 18:54
Столиця активно готується до нового навчального року 

У 2016 році у Києві до 1 вересня міська влада запланувала ввести в експлуатацію 9 навчальних закладів, зокрема, планується добудувати одну школу та 5 дитсадків, а також реконструювати 1 загальноосвітній та 2 дошкільні навчальні заклади. Про це повідомила сьогодні заступник голови КМДА Ганна Старостенко на колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, присвяченій підготовці до нового навчального року.

Заступник голови КМДА також зауважила, що у столиці для підготовки освітніх закладів до навчання виділено 700 мільйонів гривень, що на 40% більше, ніж минулого року. Це дає змогу при раціональному використанні коштів та завдяки вчасним і правильним управлінським рішенням підготувати належним чином навчальні заклади.

«Київ чи не єдиний регіон у країні, де зростає чисельність дитячого населення, що суттєво впливає на наповнюваність шкіл у столиці. Лише за останні 3 роки у Києві на 25 тисяч збільшилася кількість учнів. Тож перед міською владою стоїть важливе завдання – забезпечити усіх дітей якісною освітою, належними умовами навчання. Для цього ми передбачили у міському бюджеті значно більшу суму коштів на поточний рік. За ці кошти ми ремонтуємо навчальні заклади, готуємо їх до опалювального сезону, здійснюємо комплексну термосанацію шкіл та садочків, підвищуючи їхню енергоефективність, купуємо нове обладнання та підручники, облаштовуємо комп’ютерні класи тощо», – сказала Ганна Старостенко.

Вона нагадала, що за ініціативи міського голови Віталія Кличка у столиці розпочато новий проект із ремонту шкільних спортивних залів, на що бюджетом міста вже виділено 60 млн грн,  і роботи вже тривають.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]