Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У неділю на Хрещатику триватиме безкоштовне консультування та тестування на ВІЛ/СНІД

24 червня 2016 року, 16:03

У неділю, 26 червня, з 11:00 на Хрещатику проводитиметься безкоштовне консультування та тестування на ВІЛ/СНІД до Дня молоді. Навпроти ЦУМу буде розгорнуто спеціально створений майданчик, де працюватиме мобільна амбулаторія для безкоштовного анонімного, конфіденційного та швидкого тестування. Також відбудеться презентація тематичної соціально-мистецької виставки «ЯЄ».

Нагадаємо, що у квітні 2016 року Київський міський голова Віталій Кличко підписав Паризьку декларацію прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах. Мер столиці закликав киян об’єднати зусилля з міжнародною спільнотою, попередити розповсюдження хвороби та зробити все, щоб подолати епідемію СНІДу.

За даними Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІД станом на 1 квітня у Києві на диспансерному обліку перебувало 527 дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями. У 183 із них діагноз «ВІЛ-інфекція» підтверджений, у решти – на стадії підтвердження. Усього в 2016 році такий діагноз встановлено 9 дітям. 

Організатори акції: Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, МГО «Право на здоров’я». 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]