Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з питань самоврядування погодила Рамкову антикорупційну програму для Києва

29 червня 2016 року, 12:38

Сьогодні на засіданні Постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків була підтримана Рамкова антикорупційна програма для міста Києва.

Як зауважив доповідач із даного питання, заступник голови КМДА Олексій Резніков, цей проект рішення розглядатиметься вісьмома постійними комісіями Київради, серед яких узагальнюючою є Постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобіганню корупції.

«Рамкова програма, проект якої вам запропоновано до розгляду, розрахована на 2016-2018 роки. Документ об’ємний та змістовний – на 174 сторінках викладено поетапні дії, такий собі календарний план з її виконання. Наприклад, на 4 квартал поточного року заплановані розробка за участю громадськості та внесення змін та доповнень до Порядку розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Києві, в тому числі й щодо оприлюднення та звітування з цих програм, а на 2017 рік запланована реалізація пунктів програми щодо публікації в інформаційній системі Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА даних про кінцевих бенефіціарів про переможців конкурсів на постачання товарів та послуг тощо», – розповів Олексій Резніков.

Також у рамках реалізації програми буде розроблено порядок звітування виборних осіб, органів місцевого самоврядування та виконавчих органів міста Києва перед територіальною громадою міста, включно зі змістовними вимогами до різних типів таких звітів тощо.

«Це рамковий, поетапно розписаний документ, на підставі якого планується розробляти окремі конкретні програми. Документ досить складний, але дуже корисний і потрібний нам, тому що законодавчої бази, яка прийнята для боротьби із корупцією, недостатньо, і є речі, які ми можемо з вами реформувати і регулювати на міському рівні», – додав Олексій Резніков.

Мета і завдання програми – зниження корупції, обумовленої організаційною структурою, недосконалими процесами, системою менеджменту та управлінням людськими ресурсами на рівні Київради та КМДА, покращення доступу до інформації, спрощення адмінпроцедур, що створюють передумови для корупції, впровадження механізмів контролю за діяльністю юридичних осіб, що засновані на комунальній власності територіальної громади міста Києва, впровадження ефективних механізмів внутрішнього та зовнішнього контролю, доведення справ до суду, механізмів аналізу скарг, створення механізмів упередження корупційних ризиків у рамках бюджетного процесу та планування і реалізації міських цільових та бюджетних програм тощо.

Після розгляду проекту рішення всіма профільними комісіями документ буде внесений до порядку денного засідання Київської міської ради.

Розробниками Рамкової антикорупційної програми є Антикорупційна рада при Київському міському голові за участю громадської платформи «Реанімаційний пакет реформ» за підтримки проекту «Консультаційний фонд впровадження реформ», що реалізується федеральною компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]