Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відремонтували сходи до фундаментів Десятинної церкви

05 липня 2016 року, 14:45

Сьогодні, 5 липня, завершився ремонт та відновлення сходів центрального проходу до фундаментів Десятинної церкви на вулиці Володимирській. Ремонт сходів – перший етап реконструкції території Національного музею історії України в рамках саме цієї ініціативи.

«Роботи продовжувались майже два місяці й відсьогодні ми маємо можливість користуватися відновленими, колись занедбаними сходами та включити їх до свого пішохідного маршруту під час прогулянки ними до фундаментів Десятинної церкви та до гарного парку. В рамках ініціативи мецената проекту – В’ячеслава Москалевського – це перший етап робіт. Проте для міста це третій етап, оскільки почалося все з трасування фундаментів Десятинної церкви ще минулого року», – зазначив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Нагадаємо, що в рамках першого етапу реконструкції, окрім ремонту сходів, також була зміцнена підпірна стіна, відновлені та встановлені оригінальні ліхтарі.

Також були здійснені роботи з консервації частини палацу князя Володимира – знахідки, яку виявили під час зміцнення підпірної стіни.

Благодійний внесок В’ячеслава Москалевського на проведення робіт із реконструкції всієї території з урахуванням наступних етапів складатиме близько 19 млн гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]