Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Сьогодні Київ першим з українських міст подав заявку на проведення Євробачення-2017. Її вже зареєстрували у НТКУ»

05 липня 2016 року, 19:31

Сьогодні Київ першим з українських міст подав заявку на проведення Євробачення-2017. Її вже зареєстрували у НТКУ. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Я не раз говорив і наголошую, що столиця – найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Окрім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. У нас є всі можливості за короткий проміжок часу підготуватися і на найвищому рівні провести конкурс у столиці. Сьогодні Київ першим з українських міст подав заявку на проведення Євробачення-2017. Її вже зареєстрували у НТКУ», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що у Києва є кілька варіантів майданчиків, де може відбутися пісенний конкурс.

«Щодо арени, на якій проводити конкурс. У нас є «Палац спорту», розрахований на 10 тисяч осіб, є НСК «Олімпійський» на 70 тисяч осіб, Міжнародний виставковий центр на 50 тисяч осіб», – розповів мер Києва.

Він також додав, що у Києва є два аеропорти, і саме столиця має найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи та світу. Також у Києві розташована достатня кількість готельних номерів різного рівня, які зможуть прийняти гостей фестивалю.

«У Києві на сьогодні – 265 готелів, в яких можуть розміститися понад 23 тисячі осіб», – зазначив Кличко.

Відповідаючи на запитання Віталій Кличко зазначив, що не боїться конкуренції з іншими містами України, які хотіли б приймати Євробачення, зокрема зі Львовом.

«Ми не боїмося конкуренції, адже говоримо мовою цифр та фактів, і вони на боці Києва, – зазначив мер Києва. – Ми із задоволенням їздили до Львова на джаз-фест нещодавно, і тепер запрошуємо львів’ян на Євробачення до Києва. Впевнений, що Євробачення відбудеться у столиці», – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]