Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Резніков захищатиме Софію Київську і Лавру на сесії ЮНЕСКО в Стамбулі

12 липня 2016 року, 14:50

Сьогодні, 12 липня, заступник голови КМДА Олексій Резніков відлітає у відрядження до Стамбулу на 40-ву сесію Комітету всесвітньої спадщини (КВО) ЮНЕСКО, яка проходить 10-20 липня. Серед питань порядку денного – стан збереження об’єктів, внесених до списку ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печесрька Лавра».

«Вперше київська делегація братиме участь у сесії КВО ЮНЕСКО з наглядним результатом, а не просто гарними планами-обіцянками. Ми вже маємо успішний досвід роботи громадськості та влади, коли висотність будівлі у Десятинному провулку, 3-5, частини буферної зони Софії Київської, була зменшена завдяки нашим спільним діям. Відтепер висотність будівлі – 27 метрів», – сказав Олексій Резніков. 

Він нагадав, що минулого року також були завершені роботи з трасування фундаментів Десятинної церкви, а вже до кінця серпня будуть завершені роботи з реконструкції та відновлення території навколо фундаментів Детинця – території Національного музею історії України.

«Ми маємо позитивні зрушення ще по одному об’єкту в буферній зоні Софії – ДАБІ анулювала дозвіл на будівництво житлового комплексу на вул. Гончара, 17-23. Наступні кроки – приведення будівлі у відповідність до вимог ЮНЕСКО», – додав Олексій Резніков.

 

Нагадаємо, 8 липня стало відомо, що за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка було проведено спільну перевірку Держархбудінспекції та Департаменту міського благоустрою КМДА на об’єкті на вул. Гончара, 17-23. За результатами перевірки Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво замовнику ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» на зведення житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом у м. Києві на вул. Гончара, 17-23.

Влітку 2015 року було приведено у відповідність до містобудівних вимог будівлю у пров. Десятинному, 3-5.

У грудні 2015 року завершені роботи з трасування фундаментів Десятинної церкви.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]