Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми розробляємо механізм матеріальної компенсації для учасників АТО»

12 липня 2016 року, 21:09

Столична влада розробляє механізм матеріальної компенсації замість виділення земельних ділянок для киян - учасників АТО. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Київрада півтора роки тому одноголосно підтримала рішення виділити земельні ділянки киянам-учасникам антитерористичної операції. Це – відповідальність держави і міста, своєрідна компенсація за подвиг героїв. Проте, сьогодні учасників АТО киян – 17,5 тисяч. Щоб виділити кожному ділянку ми повинні знайти 2,5 тисяч гектарів. Давайте відверто говорити: такої кількості землі у Києві немає, або ж ми повинні віддати всі парки під ділянки. Тому ми ухвалили рішення надати землю родинам загиблих героїв. І вже видали документи на земельні ділянки всім сім'ям загиблих, які звернулися. А тепер ми розробляємо механізм матеріальної компенсації, яка буде виплачена кожному бійцеві чи його родині», – підкреслив Віталій Кличко.

Міський голова наголосив, що грошова  допомога, дозволить або придбати земельну ділянку, або докласти гроші і купити квартиру чи використати кошти на необхідні потреби.

«Земельна ділянка є матеріальним еквівалентом, яку можна продати або обміняти. Не кожен має можливість побудувати будинок, це великі кошти. Тому ми розробляємо такий механізм, за яким би кожен киянин-учасник АТО міг би отримати кошти. Це – відповідальність держави та місцевої влади», – зазначив мер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]